top of page

Sinds 2005 levert Chinese Speaking Services and Tours hoogopgeleide Chineessprekende gidsen, tolken, vertalers  en begeleiders aan bedrijven en particulieren die voor een of meer dagen een gids nodig hebben. De eigenaren, Vera Habers and Hans Caljouw, hebben een schat aan ervaring en expertise in de reisbranche en met (het begeleiden) van Chinese toeristen.

Zo heeft Vera Habers jarenlang gewerkt als hoofd reisleiding bij diverse Touroperators. Daarnaast heeft zij haar sporen verdiend als coördinator van de opleiding Tour Manager bij de BUAS te Breda en als teamcoördinator bij de opleiding Toerisme en Vrijetijdskunde bij Inholland Diemen. Momenteel is zij verantwoordelijk voor de organisatie van de opleiding International Business Innovation Studies.

Hans Caljouw heeft (naast zijn vele bezoeken aan China) jarenlang voor de Boer en Wendel China-rondreizen begeleid in allerlei mogelijke en onmogelijke situaties. Hierdoor is ook zijn fascinatie voor China en haar bewoners ontstaan. Daarnaast heeft hij bij diverse touroperators ervaring opgedaan.

"Het begeleiden van groepen is iets dat bij je persoonlijkheid en competenties moet passen. Je moet een passie hebben voor mensen, voor avontuur en je moet elke dag het enthousiasme kunnen opbrengen om je groep te inspireren.
Naast de persoonlijke eigenschappen moet je als gids ook een gedegen kennis hebben van de bestemming en de cultuur".

hans caljouw Chinese speaking services a
vera habers.jpg
bottom of page